Grand Prix za najbolju predstavu 11. Internacionalnog festivala “Juventafest” ‘23. Sarajevo

Fotografija Adi Atlic

Predstava “Paklena pomorandža” rađena u koprodukciji sa KCK dobitnica je Grand Prixa za najbolju predstavu 11. Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva “Juventafest” koji je održan od 6. do 10. septembra 2023. u Sarajevu.

Fotografija Adi Atlić

Žiri u sastavu Milica Kralj, Gordana Boban i Sandro Drinovac jednoglasno je doneo odluku o pobedniku Festivala, uz obrazloženje: “Grand Prix, jednoglasno, dobija predstava koja je u svim svojim segmentima, gluma, režija, vizuelni i audio identitet, na visokom profesionalnom nivou. Glumci su plenili energijom, ličnim odnosom prema temi, iskrenom emocijom, izuzetnom partnerskom igrom i vladanjem scenom i svim glumačkim sredstvima. Jedinstvenom mladalačkom energijom, savršeno koordinirano, uspeli su na vrlo emotivan način uspostaviti komunikaciju sa publikom.”

Fotografija Adi Atlic
Fotografija Adi Atlic
Fotografija Adi Atlic

Jedanaesti “Juventafest” okupio je više od 100 mladih iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i tokom pet festivalskih dana pružio priliku mladima da se druže, ali i učestvuju u radionicama, čija je prezentacija održana na završnoj večeri u Pozorištu mladih Sarajevo.

Fotografija Adi Atlic

Da podsetimo, predstavi “Paklena pomorandža” u kojoj igraju Martin Tomić, Lara Anđelković, Ivan Dimitrijević, Iva Mitrović, a čiju režiju i tekst potpisuje Sandra Maksimović i Grupa (a na osnovu adaptacije istoimene knjige Entonija Bardžisa) i čiji je dizajner svetla jedan od najmlađih članova Kulturociklina Nikola Mitrović – ovo je već druga pobeda na jednom međunarodnom festivalu, nakon igranja na INTEF-u u Šapcu.

Predstavi predstoje igranja u školama regiona, a kao deo Kulturociklinovog dugogodišnjeg projekta “KulturAgora”.

Veoma burne i emotivne reakcije koje prate igranja “Paklene pomorandže”. Fotografija Adi Atlic.

Spread the love