KRALJ IBI

Kralj Ibi
Kralj Ibi

Nakon brojnih Kulturociklinovih radionica održanih tokom avgusta i septembra u sklopu projekta “KulturAgora”, kao jednu od značajnih tema mladi su izdvojili Uticaj interneta, društvenih mreža i medija u oblikovanju stavova. Produbljujući njihova razmišljanja potrebom razvijanja medijske pismenosti, koja je u temelju intelektualne slobode i kritičkog sagledavanja društvenih fenomena, odlučili smo se za novo čitanje drame “Kralj Ibi”.

Nadovezujući se na estetiku sveta kojom smo se bavili i u ranijim produkcijama Kulturociklina, razmišljali smo – Kakva slika sveta nam se nudi sa crnog ogledala? Koliko smo postali zavisni od medijskog kao novog vladara naših života? Kakav je kulturni prostor kojim smo okruženi? Ima li ga uopšte? Najzad, koliko je ibijevskog u svakom od nas i koje su dugoročne posledice takvih postupaka?

Budući da je jedna od vodećih ideja projekta KulturAgora – otvaranje prostora kulture – u dubini ovog čitanja “Kralja Ibija” nalazi se pokušaj traženja i ostvarivanja slobode i propitivanje položaja umetnosti i kulture u društvu.

Projekat je produkcija članova grupe Kulturociklin, a podržan od Kulturnog centra Kruševac i benda Bahtalo Dive.

Tekst – Alfred Žari

Koncept i režija – Sandra Maksimović

Igraju – Vojin Vukelić, Jelena Vučković, Pavle Ivanović, Martin Tomić, Aleksandar Gašić, Maša Mišić, Ana Bacić Podrška – Iva Mitrović, Jovana Stanojlović, Lara Anđelković, Anđela Bogićević, Iva Bojović, Nina Nasković, Andrea Kovačević

Izbor muzike, koreografija – Sandra Maksimović

Šminka: Marija Ćirić

Originalna muzika songa – Tomislav Ilić u izvođenju benda Bahtalo Dive

Inspicijenti, sufleri: Marko Božović, Jelisaveta Milosavljević, Ana Bacić

Dizaj svetla – Nina Nasković

Predstava je ušla u zvaničnu selekciju trećeg izdanja Angažman Festa, koji će se održati od 4. do 8. decembra 2021. u Domu omladine Beograda.

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image