U Žiriju pedagoga Festivala ASITEŽ-a Srbije “FAS se piše zajedno”

FAS
FAS

Deset sjajnih pozorišnih predstava iz cele Srbije, okrugli stolovi na kojima se otvoreno i hrabro govorilo, neverovatna energija i entuzijazam svih učesnika, publika koja je disala kao jedan u jednoj doživljenoj i empatičnoj atmosferi – sve je to činilo ovogodišnji FAS – Festival ASITEŽ-a Srbije, održan od 27. do 31. oktobra 2021. u Malom pozorištu “Duško Radović” pod sloganom “FAS se piše zajedno”.

Sandra Maksimović, umetnički voditelj Kulturociklina, bila je deo Žirija pedagoga koji su činili i Dušan Blagojević, profesor srpskog jezika i književnosti i Suzana Plavanjac, stručni saradnik – pedagog, dok je Stručni žiri radio u sastavu – Jovana Cvetković, Sonja Kotorčević, Emil Kurcinak, Aleksandra Miladinović, Jovana Rakić, Dijana Mitrović Longinović, Marija Cvetković, Jovan Popović, Miloš Milovanović, Jovan Caran.

“Na kraju svakog festivalskog dana članovi Žirija pedagoga i Stručnog žirija predvođeni moderatorkom Branislavom Ilić razmenjivali su svoje utiske u razgovoru otvorenom za javnost. To je prostor u kome osnažujemo našu zajednicu umetnika i članova, predstavnika institucionalne i nezavisne scene za decu i mlade u ASITEŽ-u, i nastavnika i pedagoga, predstavnika sektora obrazovanja.” – Diana Kržanić Tepavac, predsednica IO ASITEŽ Srbija.

Selekcija od deset sjajnih predstava uključila je predstave “Dečak sa koferom” Malog pozorišta “Duško Radović”, “Srebrni car” Puls Teatra Lazarevac, “Debela” Pozorišta mladih Novi Sad, “Žabac I stranac” Umetničke grupe Hop.La, “Tus am ispod polovine kapi” Stanica – Servis za savremeni ples, “Za tvoje dobro” DAH Teatra, “Palčica” Pozorišta lutaka Niš, “Bela Griva” Pozorišta lutaka Pinokio, “Tihi dečak” Pozorišta za decu Kragujevac i “Divljožder” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin, a po mišljenju i Stručnog I Žirija pedagoga za najbolju predstavu proglašena je predstava “Tihi dečak” Pozorišta za decu Kragujevac.

Autorka fotografija – Jovana Semiz, zvanični fotograf Festivala

asrbija

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image