Kulturociklin 2m

Nastavak projekta “Kulturociklin” nastao je iz potrebe stvaralačkog dijaloga o vanrednim okolnostima i kritičkog sagledavanja problema koje one sa sobom nose.  Uobličen kao dokumentarni materijal u formi kabarea, vodvilja, cirkuskih elemenata u vizuelnom identitetu i glumačkom izrazu, ukidanjem četvrtog zida I nekonvencionalnom realizacijom mizanscena – “Kulturociklin 2m” je karnevalska slika I svojevrsno preispitivanje I putovanje od distance I izolacije do traganja za drugima I zajednicom – podvlačenjem značaja brige, odgovornosti, etičke I ekološke svesti I dostojanstva.

Baveći se I svojim nastavkom temom kulture – “Kulturociklin 2m” ovu temu proširuje na kulturu ljudskih prava I kulturu mentalnog I emocionalnog zdravlja, sa ciljem da se učesnici inspirišu I osnaže da odgovornost i angažman shvate kao lične, kao I da se podstaknu kreativni susreti I mesta razmene različitih glasova I gledišta.

Projekat je zamišljen kao predstava, radionice I debate, kao I teoretski pristup I platforma za razmenu praksi I iskustva.

30. 08. 2020. nastupom na Trgu glumaca otvorio je pozorišnu sezonu u Kruševcu nakon čega je 07. oktobra povodom obeležavanja Dečije nedelje usledila premijera u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac. Gosti premijere bili su učenici OŠ Jovan Popović koji su sa učesnicima Kulturociklina 2m diskutovali na temu mentalnog i emocionalnog zdravlja i odgovornosti prema sebi i drugima. Nastavnica Duška Milosavljević, koja je dovela goste, istakla je da je naročita vrednost ove inicijative njen dugogodišnji rad i stalno uključivanje novih članova. Nov nastup i radionica planirana je 24. oktobra u Alternativnom kulturnom centru Gnezdo kao potreba saradnje različitih institucija.

Spread the love