Erazmus+ međunarodna razmena “Biti ODPOREN/ Being Resilient” u Ljubljani

Autorka fotografije Tjaša Hozjan

Erazmus+ međunarodna razmena mladih realizovana je 2-15. avgusta 2023. u Ljubljani kroz saradnju organizacija “KUD Pozitiv” (Ljubljana), “Mostar Rock School” (Mostar), “ALT Teatar” (Sarajevo), “Freedom Theatre” (Palestina), “Kulturociklin” i “Fakiri sa juga” (Kruševac).

60 mladih ljudi imalo je prilike da učestvuje u teatarskim i muzičkim radionicama, radionicama video produkcije, radionici street art-a i grafita, kao i radionicama permakulture.

Autorka fotografije Tjaša Hozjan

Projekat je imao za cilj promovisanje neformalnog obrazovanja mladih, održivog razvoja, proizvodnje hrane zasnovane na brizi o prirodi i njenim resursima, jačanja aktivizma i artivizma mladih.

Istraživačke radionice, predavanja i okrugli sto u okviru projekta imali su za cilj negovanje solidarnosti, ravnopravne inkluzije i razvijanje svesti o međunarodnoj zajednici.

Autorka fotografije Tjaša Hozjan

U poslednjoj fazi projekta pripremljena je prezentacija integralne produkcije proizašle iz saradnje i materijala svih radionica.

Autorka fotografije Tjaša Hozjan

Grupu “Kulturociklin” predstavljalo je 10 mladih ljudi, u saradnji sa “Fakirima sa juga”, lideri grupe bili su Sandra Maksimović i Dušan Blagojević. Jedan od troje lidera dramskih/teatarskih radionica bila je Sandra Maksimović, umetnički voditelj i osnivač grupe “Kulturociklin”.

Autorka fotografije Tjaša Hozjan / Na fotografiji – Sandra Maksimović, Katarina Dragonjić, Atanasije Nedeljković, Nikola Mitrović, Darko Bacić, Martin Tomić, Lara Anđelković, Iva Mitrović, Stevan Stevović, Ivan Dimitrijević, Matija Ilić

U okviru prezentacije srpske grupe – “Kulturociklin” se predstavio svojom poslednjom produkcijom – “Paklenom pomorandžom”, nakon čega je usledio i koncert Stevana Stevovića i Atanasija Nedeljkovića.

Kao glavna i odgovorna na radionici video-produkcije, istakla se Katarina Dragonjić, autorka making off videa razmene.

Autorka fotografije Tjaša Hozjan
Autorka fotografije Tjaša Hozjan
Spread the love