“Saradnja za budućnost” ANKSS

Dramske radionice u Zrenjaninu

“Saradnja za budućnost” je naziv za višednevni događaj koji se sadržao od scenografskih i dramskih radionica za decu i mlade i prikazivanja predstave Kulturociklin END CALL u Zrenjaninu 18. 11. 2022.

“Saradnja za budućnost” je i slogan ovogodišnjeg 8. festivala Na sopstveni pogon, ali i označitelj početka jedne čvrste saradnje u godinama koje slede, između Udruženja CEKOM iz Zrenjanina, UG Fakiri Sa Juga i neformalne umetničke inicijative Kulturociklin iz Kruševca, koji su okupili mlade, ali i lidere organizacija iz ova dva grada, i kroz ovaj uzbudljiv, dinamičan i bogat, susret započeli jednu od bitnih kolaboracija iz koje će proisteći nove ideje i sadržaje sa mladima i za mlade.

Mladi učesnici imali su priliku da se upoznaju sa različitim segmentima jedne pozorišne predstave i sa važnošću audio-vizuelnih elemenata za što efektniju realizaciju. Tokom radionica koje je vodio Marko Pejović iz grupe “Hajde da” mladi su, koristeći različite likovne i dramske metode, bavili zajedničkim vršnjačkim problemima i promišljati svoj odnos prema široj društvenoj realnosti i svoju generacijsku poziciju u društvu. Radionica je mladima pružila mogućnost da iskažu svoj odnos prema savremenoj umetnosti i kako razumeju svoje mesto u kulturnom polju. Cilj radionice je formulisanje teme koja će predstavljati temelj buduće saradnje date tri organizacije i mladih učesnika.

Kulturociklin END CALL nastup u Zrenjaninu

Fotografije Tibor Arva i Aleksandar Danguzov

Spread the love