Pozorišni (OFF)estival Novi Sad 2020

Pozorišni (OFF)estival Novi Sad 2020

Festival angažovanog pozorišta za mlade – Pozorišni (OFF)estival održan je od 11og do 13og decembra 2020. i u njegovoj selekciji našle su se predstave: “Presek” i “Šest portreta Pavla Beljanskog” – Teatar mladih Mišolovka, “Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” – Teleport teatar, “Raskršće” – Cepora, “Kulturociklin 2m” – Kulturociklin, “Indigo” – Cekom, “Huligan” – Kazalište Mala scena.

Tokom tri festivalska dana prikazana je selekcija koju je činilo sedam predstava u izvođenju šest nezavisnih trupa, posvećenih radu sa mladima i za mlade. Reč je o tematski, žanrovski i kontekstualno šarenolikim projektima, čiji se angažman ogleda u preispitivanju različitih socijalnih, kulturnih I ličnih izazova sa kojima se susreću mladi. Kriterijumi selekcije bili su komunikativnost predstava i autentičnost pristupa dramskom procesu. Na taj način se Festival istakao kao retko mesto susreta I razmene iskustava pedagoga, nastavnika I profesionalnih pozorišnih radnika..

Predstava “Kulturociklin 2m” kroz ekspresivan dramski izraz dala je svoj komentar na aktuelnu situaciju vezanu za pandemiju i naglasila prirodu i značaj odgovornosti koju snosimo kako sami za sebe tako i jedni za druge..

O festivalu i selektovanim predstavama – Marija Pejin, dramaturškinja Festivala

Izvor

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image