NAJBOLJA PREDSTAVA ANGAŽMAN FESTA

NAJBOLJA PREDSTAVA ANGAŽMAN FESTA
NAJBOLJA PREDSTAVA ANGAŽMAN FESTA

Predstava “Kralj Ibi” grupe Kulturociklin, u režiji Sandre Maksimović, a uz podršku Kulturnog centra Kruševac i benda Bahtalo Dive na 3. Angažman Festu održanom u Beogradu od 4. do 8. decembra 2021 – dobila je nagradu za najbolju predstavu festivala i nagradu za najbolju mušku ulogu (Pavle Ivanović za ulogu Pripovedača).

Treći, po redu festival edukativnih predstava za mladu publiku, Angažman Fest, pod sloganoma “Progovori hrabro” održan je od 4. do 8. decembra u Domu omladine Beograda, Malom pozorištu „Duško Radović” i u Studio Centru, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Festival je kao polazište za glavnu temu postavio pitanje: koliko dobro poznajete ljude oko sebe? a kroz istraživanje tema vršnjačkog nasilja („Kavez”, Studio Centar, Beograd), uticaja interneta, društvenih mreža i medija na društvo („Kralj Ibi”, Kulturociklin Kruševac), ozbiljnosti posledica diskriminacije („Neka bude anonimno”, Kreativni centar Artelje, Inđija), pitanje toga šta je utopija za mlade danas („Utopija”, Malo pozorište „Duško Radović, Beograd), i društvene (ne)jednakosti („Životinjska farma”, Omladinsko pozorište DADOV, Beograd), autorski timova predstava na svoj su način oslovili goruće probleme današnjice.

Stručni žiri festivala u sastavu: Ana Pinter (predsednica žirija), Jelena Brenjo i Nikola Kerkez doneo je odluku da za najbolju predstavu proglasi produkciju naše grupe – “Kralj Ibi” obrazloživši odluku:

„Sve tri predstave su nas iznenadile, to jest jedna tema sa kojom su se one susrele, vrlo je ozbiljno shvatile i ponudile jako kreativna rešenja, a to je tema odnosa moći u društvu. Smatrali smo da ovo nije tema mladih ljudi, ali su nam oni na ovom festivalu dokazali da ona to jeste.”

Linkovi

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image