MATER TERA KC Magacin Beograd

MATER TERA KC Magacin Beograd

18. 11. 2018. KC Magacin Beograd u susret Međunarodnom danu prava deteta, u Kulturnom centru “Magacin” u Beogradu održao se peti pozorišni Festival dece i mladih Mater Terra. Organizaori Festivala su bili Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM i Udruženje Umetnička utopija. Na Festivalu se predstavio I projekat “Kulturociklin” pred stručnim timom u sastavu: Sunčica Milosavljević, rediteljka i dramska pedagoškinja, glumica Marta Keler i glumac i muzičar Eldar Zubčević – osvajajući ekološku zvezdu.

Obrazloženje Stručnog tima festivala Mater Terra 2018, Sunčica Milosavljević, rediteljka, Marta Keler, glumica i Eldar Zubčević, glumac i muzičar:

„Izuzetna vrlina ove predstave je to što su deca bila uključena u izbor i razradu teme i što su je oni prepoznali kao društveni problem o kom vredi govoriti. Artikulacije i dikcija su bili na visokom nivou, kao i veština izvođenja. Uigranost, sjajna kolektivna igra, svest o kolegama koji su na sceni i iza scena, tačnost, sve je za pohvalu i isticanje. Režija je savremena, slobodna i hrabra, kao i gluma mladih izvođača. Tekst je odličan, aktuelan, angažovan i kritičan. Predstava je imala odličan tempo i uvezanost. Zanimljiva forma kabarea koju prati brzi tempo vodvilja,a za pohvalu je i to što je suština žanra uhvaćena: sve se odvijalo brzo i dinamično, u isto vreme zabavno, ali i gorko otrežnjujuće. Zaključak stručnog tima je da su ovaj rad, posvećenost i rezultat prikazan na Festivalu za svaku pohvalu. Predstava ima visok profesionalni nivo, kao da je nastala u uslovima profesionalnog pozorišta.“

Sanja Krsmanović Tasić,  direktorka Hleb teatra i festivala Mater Tera:

„Hvala što ste potražili načina da dođete na naš Festival. Zaista sjajno radite, oduševili ste nas na Mater Terri.“

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image