DOPS JAGODINA

DOPS JAGODINA

IX Međunarodni festival dečijih I omladinskih predstava “DOPS” Jagodina – Međunarodni pozorišni festival “DOPS” je tradicionalna manifestacija koja svake godine okupi stotine mladih umetnika – predstavljajući pet najboljih pozorišnih ostvarenja u regionu – u dečijoj i omladinskoj kategoriji. 22. 10. 2018. „Kulturociklin“, kao deo zvanične selekcije, otvara IX. Međunarodnog DOPS festivala u Jagodini (predsednik žirija Irfan Mensur) – na kome osvaja nagrade za najbolju režiju (Sandra Maksimović), najuspešniju glavnu žensku ulogu (Ana Bacić) i specijalnu nagradu za pozorišno rešavanje problema mladih.

DOPS JAGODINA

Obrazloženje predsednika žirija Međunarodnog DOPS festivala 2018. u Jagodini, Irfana Mensura, prilikom dodele nagrade za najbolju režiju na festivalu i specijalne nagrade za pozorišno rešavanje problema mladih predstavi „Kulturociklin“:

„Po zanimanju nastavnica, a po opredeljenju deo svog znanja i ličnosti poklonila je pozorištu. Uspešno. Predstava koju je napravila zajedno sa mladim glumcima je pametna, lako se prepoznaje problem kojim se bavi i vrlo jednostavnim pozorišnim sredstvima dolazi do odličnih rešenja. Želeli bismo da joj ova nagrada bude ohrabrenje da i dalje gaji svoju ljubav prema pozorištu.“

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image