ZLATNI PAŽ na 63. Majskim igrama

Na međunarodnom festivalu 63. Majske igre održanom u Bečeju od 17. do 21. maja 2021. predstava “Kulturociklin End Call” osvojila je Zlatnog paža za najbolju predstavu u celini po odluci i stručnog i dečijeg žirija, zatim nagradu za Najbolju režiju festivala osvojila je Sandra Maksimović, umetnički voditelj Kulturociklina, a  nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Jelena Vučković.

Stručni žiri radio je u sastavu –  Aleksandar Gajin, glumac iz Novog Sada (predsednik žirija), Sonja Petrović, pozorišna i televizijska rediteljka i direktorka Festivala ekološkog pozorišta Bačka Palanka i Silvija Križan, glumica Novosadskog pozorišta iz Novog Sada.

Dečiji žiri u sastavu – Nevena Stojadinović, Neda Stojadinović i Dimitrije Mitić je nakon odgledanih predstava u kategoriji za decu 63. Majskih igara u Bečeju, takođe, proglasio za najbolju predstavu u celini predstavu naše trupe „Kulturociklin End Call”.

Ekipa Kulturociklina provela je dva sjajna dana u Bečeju, zahvaljujući divnim domaćinima i volonterima Festivala, dok se posebno zahvaljujemo podršci Alternativnog centra za devojke i Kulturnog centra Kruševac koji su nam pomogli da sakupimo budžet potreban za odlazak.

„Uspeva da na podjednako edukativan i umetnički način opiše atmosferu u kojoj se mladi u Srbiji danas nalaze i postavi veoma važno pitanje mentalnog zdravlja mladih. Veštim rešenjima, a najviše fantastičnom kolektivnom igrom ansambla ova predstava potvrđuje da je umetnost dužna da učestvuje u lancu edukacije, obrazovanja i da postavlja pitanja. Posebno je važan pedagoški segment ove predstave jer kroz proces stvaranja predstave mladi artikulisano izražavaju svoje stavove, osećanja i potrebe u svetu koji često za njih nema sluha. Ova predstava zatvara krug primenjenog pozorišta vešto se koristeći pametnim vođenjem kroz radioničarsko stvaralaštvo i dokumentarnu građu, odabirom tačnih i efektnih rešenja kao i energijom ansambla koji to reprodukuje.“

kaže se u obrazloženju.

www.dnevnik.rs

www.krusevacgrad.rs

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image