Nišville Jazz Theatre – “Kulturociklin End Call”

Od 5. do 14. avgusta 2022. održan je Internacionalni festival “Nišvil Jazz Theater” u okviru koga je nastupila grupa Kulturociklin izvodeći predstavu “Kulturociklin End Call” 13. avgusta.
Da podsetimo, predstava “Kulturociklin End Call” svojevrsni je esej tri dela Kulturociklinovih produkcija koji obrađuju temu (ne)kulture u kompleksnim aspektima – od pozorišne, ulične, školske do kulture mentalnog i emocionalnog zdravlja, zadržavajući se i na fenomenima kroz koji su mladi prošli tokom perioda krize izazvane pandemijom.

Predstava je dobitnik brojnih nagrada, između ostalog, nagrade za procesni i edukativni rad sa mladima, a pored Nišvila prikazana je kao primer reprezentativnog rada na brojnim međunarodnim festivalima, uključujući i UNESCO Nedelju umetničkog obrazovanja.
U predstavi učestvuju Jelena Vučković, Martin Tomić, Ivan Dimitrijević, Nikola Mitrović, Andrej Tomić i Stefan Mitrović, mentor projekta je Sandra Maksimović, osnivač grupe, a gostovanje na Nišvilu bilo je vođeno saradnicom grupe Anom Atanasković.

Spread the love