FEŠT 2021 – premijera u čast nagrađenih

Premijera predstave “Kulturociklin END CALL” izvedena je u čast nagrađenih na ovogodišnjem Festivalu školskog teatra grada Kruševca 17. maja 2021. Ekipu Kulturociklina dočekale su ovacije i sjajne reakcije publike kojim su je ispratile na 63. Majske igre – međunarodni festival dramskog stvaralaštva u Bečeju. Koncept i režiju predstave potpisuje Sandra Maksimović, a izvode je Jelena Vučković, Ana Bacić, Martin Tomić, Ivan Dimitrijević, Pavle Ivanović, Nikola Mitrović, Andrej Tomić i Stefan Mitrović.

FEŠT 2021 – premijera u čast nagrađenih

O predstavi “Kulturociklin END CALL” ovogodišnji žiri koji čine dr Zorica Duković, profesor dramske umetnosti, Momčilo Radosavljević, diplomirani glumac i Lidija Užarević, urednik dramskog programa u Kulturnom centru Kruševac izjavio je da je hrabra, smela, scenski i vizuelno sjajno osmišljena i realizovana.

Predstava koja je pobedila na FEŠT-u je “Skrovišta Slobodišta”, rađena po konceptu i režiji Sandre Maksimović – umetničkog voditelja Kulturociklina, za koju je dobila i nagradu za najbolju režiju, izbor muzike, scenski i video dizajn, kao i nagradu za originalni autorski tekst četrdeset učenika osmog razreda OŠ “Sveti Sava”.

Među nagrađenima je i Martin Tomić, dobitnik nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu – takođe član Kulturociklina.

Autor fotografija Srba Ivanović

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CAPTCHA ImageChange Image